Naša zgodba

Saint Lorenz zgodba se je začela pred 25 leti, ko sva se z možem spoznala in zmenkovala na polju za hišo njegovih staršev, kjer imamo zdaj nasad črnega bezga in sivke. Saint Lorenz je zgodba o ljubezni. Ljubezni drug do drugega, ljubezni do kraja, ljubezni do najpristnejšega, kar imamo in nosimo v sebi. Vse to želimo povezati in ponuditi tudi drugim. Moja želja, ki je dolga leta gorela v meni, je bila delati skupaj z možem Gregorjem. Ustvariti nekaj vrednega, kar bova lahko zapustila tudi najinim trem deklicam. Vedno sva zelo rada tičala skupaj in tako se je rodila želja, da sodelujeva tudi poslovno.


Saint Lorenz je družinska zgodba. Smo ekipa, delamo vsi. Sama ne bi zmogla ničesar. Vsak član družine opravi svoje delo. Mož, oče, bratranec in svak skrbijo za proizvodnjo sirupov, babici urejata nasad in skrbita za nas, sestra skrbi za otroke, sestrična ureja profile na družabnih omrežjih, družinska prijateljica pomaga v delavnici in še bi lahko naštevala. Vsem sem neizmerno hvaležna.

Ponosni smo, da smo opremili delavnico in prodajalnico. Kupili smo peč Ikarus, ki je pekarska šamotna peč s paro in je zares zlata vredna. Hlebci kruha, ki se spečejo v njej, so nekaj posebnega. Vsak hlebec je zlat, dišeč, plod trdega dela, ne samo nas, pač pa tudi kmeta, ki je žito posejal, mlinarja, ki je žito ločil in zmlel v moko, ki je ni daleč naokoli. Naša želja za naprej je, da ostanemo zdravi in delamo s pametjo in pridno roko. Le tako se daleč pride.

Izdelki, ki so pri nas na voljo so naravni sirupi Saint Lorenz, v šestih različnih okusih, bezeg, bezeg z jagodo, sivka, sivka z malino, meta in melisa s pomarančo ter materina dušica. Posebni so zato, ker so izdelani iz skrbno izbranih zelišč, ki se bohotijo v naših vrtovih in bezga, ki ga naberemo v pohorskih gozdovih. So slovenski proizvod, od prvega cveta, do zadnje kaplje v steklenici. Pečemo seveda tudi kruh z drožmi, ki postaja pravi hit, mlečni kruh in tortice po naročilu. V prazničnem času je v naši prodajalnici na voljo tudi sadni kruh, ki ga pripravljamo iz suhega sadja, posušenega v sušilnici sadja (pajštvi).


Kruh z drožmi pečemo zato, ker je najbolj dober in najbolj zdrav. Je vez s preteklostjo in naložba za prihodnost. Človek, ki poskusi ta omamni kruh, je začaran za vedno.
Če želite na svojo pot, morate najprej poznati sebe. Vedeti morate ali želite voziti po avtocesti ali želite hoditi po makadamski poti. Zazreti se morate vase in se vprašati kaj je vaša srčna želja. In ko poveste odgovor na glas, boste začutili rahle mravljince v nogah. Če se vam to zgodi, ste na pravi poti. Vse ostalo so podrobnosti.

Ko vas pot zanese mimo se ustavite pri nas. V naših krajih ste vedno dobrodošli.

Špela Španbauer